LEO MARTIN

[ terug ]    

Carnavalsvereniging de Rembrandtvrienden heeft op zaterdag 25 februari 2006 in het dienstencentrum van Ledeberg de zesde actieve Ledebergse reus boven de doopvont gehouden. Leo Martin viel die eer te beurt. Schepen van de Burgelijke Stand Catharina Segers mocht de reus voorstellen.

 


Leo Martin is Gentenaar in hart en nieren en zijn echtgenote Mariëtte Huylebroeck is Ledebergse, vandaar dat carnavalsvereniging de Rembrandtvrienden kozen voor Leo Martin. Op 18 maart 1993 stierf Leo Martin, maar hij is in Ledeberg nog lang niet vergeten. Rudy Vereecke mocht de reus maken van de rasechte Gentenaar.

 

Mariëtte Huylebrouck en Koen Crucke (meter en peter van de reus) kregen tranen in de ogen toen zij de reus mochten dopen. Iemand als Leo Martin zal altijd in het geheugen van de Gentenaars blijven hangen. Mariëtte Huylebroeck was bijzonder trots dat haar echtgenoot als reus mocht vereeuwigd worden. Ook Koen Crucke kon zijn geluk niet op. Koen, die zelf ook een eigen trotse Ledebergse reus heeft (van Dekenij Ledeberg), heeft zijn televisiecarrière te danken aan Leo Martin. Het was Leo Martin zelf die Koen uitdrukkelijk wilde voor een rol in de film Zware Jongens. Koen is hem daar nog altijd eeuwig dankbaar voor.

 

Leo Martin is in Gent nog altijd razend populair en dat is geen toeval. Leo Martin was een zeer goed mens. Eénmaal jouw vriend bleef hij dat voor altijd. En komieken blijven steeds hangen in de mensen hun geheugen. Bovendien komt Leo Martin nog regelmatig op televisie. Hij was één van onze grootste komieken en muzikanten.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden