Start bouw nieuwe parkeergarage te Ledeberg

[ terug ]    

Start bouw nieuwe parkeergarage te Ledeberg

 

In Ledeberg komt er een nieuwe parkeergarage. De werken starten in de week van 4 juni 2018.

Het parkeergebouw ligt aan de afrit van de E17, vlakbij een tramhalte van lijn 4. De parking is goed voor 500 parkeerplaatsen. Aan zes parkeerplaatsen komt er een oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Dat aantal kan in de toekomst nog opgetrokken worden.

In het gebouw komt er ook een afgesloten fietsenstalling voor 40 fietsen. Parkeerders kunnen er zo vlot overstappen op de fiets om hun traject in Gent verder te zetten. Ook het aantal fietsparkeerplaatsen kan nog worden uitgebreid. In het parkeergebouw wordt er verder ook publiek sanitair voorzien.

 

Werfzone en verkeer

De werf wordt ingericht vanaf maandag 4 juni 2018. Het einde van de werken is voorzien op 30 november 2019. Op de plaats waar het parkeergebouw komt, ligt nu een kleine parking. Die kan sinds maandag 4 juni niet meer gebruikt worden. Verder zal er tijdens de bouw van de parkeergarage relatief weinig hinder zijn. Het materiaal, de werfwagens en de werfkeet komen binnen het bouwterrein.

Enkel voor laden en lossen wordt een deel van de parkeerstrook langs de Hundelgemsesteenweg ingenomen. De bushalte blijft op dezelfde plaats en de Hundelgemsesteenweg blijft open in beide richtingen.

Het ontwerp (zie afbeelding) is van Haerynck Vanmeirhaeghe architecten & L.U.S.T. architecten uit Gent.

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden