Feestelijke opening Dienstencentrum Ledeberg op 15 april!

[ terug ]    

Na een jarenlange renovatie en verbouwing gooit Dienstencentrum Ledeberg zijn deuren opnieuw open. Kom en geniet samen met andere Ledebergenaren van een verrassende expo door de Ledebergse raconteurs, een vleugje lokale muziek en tal van andere activiteiten. Een waar feest
voor en door Ledebergenaren!

We starten de avond met een inhuldiging door het stadsbestuur. Daarna opent een verrassende tentoonstelling gebracht door de Ledebergse raconteurs. Zij verzamelden foto's en anekdotes van échte Ledebergenaren in een boeiende expo. Doorlopend kun je genieten van muziek, een drankje
en taart!

Architecten De Vylder, Vinck en Taillieu stopten dit opmerkelijke pand in een 21e-eeuws kleedje. Met respect voor de geschiedenis van het gebouw, zijn alle ruimtes aangepast aan de noden van deze tijd.

Vanaf 18 april staan het politiecommissariaat Ledeberg en de dienst Burgerzaken opnieuw paraat in het gebouw. Ook de Theaterzaal en maar liefst drie polyvalente ruimtes van de Cultuurdienst zijn helemaal klaar voor de Ledebergenaren en hun verenigingen.

Programma:

18 uur: WELKOM: De Ledebirds, reuzin Giganta en reus Dutske ontvangen je met open armen.
18.30 uur: PLECHTIG: Feestelijke inhuldiging van het dienstencentrum in de Theaterzaal. Academie De Kunstbrug en de Ledebirds zorgen voor de nodige afwisseling met een vleugje muziek van de Ledebergse componist Omer Van Puyvelde.

19.15 uur: FEEST!


Doorheen het gehele gebouw:

Doorlopend kun je genieten van een drankje en een hapje. De tentoonstelling door de Ledebergse raconteurs leidt je doorheen het gebouw, waar in iedere ruimte wel iets te beleven valt. Zo kun je een trouwfoto nemen in de Trouwzaal of naar een streepje muziek luisteren in het Oud Vredegerecht.

Ontdek het allemaal op de openingsavond!


Kun je er niet bij zijn?

Acht zondagen lang leidt onze gids je rond in het vernieuwde dienstencentrum. Op een aantal zondagen is het gebouw ook vrij te bezoeken. Meer info over de exacte data en uren volgt later.


Meer info nodig?

Nele Vanhooren
Communicatieverantwoordelijke Stad Gent
nele.vanhooren@stad.gent
09 266 82 37 

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden