Elsie Boop is Prinses Carnaval Ledeberg 2016

[ terug ]    

In de theaterzaal van het Ledebergs dienstencentrum is Els Van Haelst (Elsie Boop), kandidate van carnavalgroep De Buit’nlupers, op zaterdag 23 januari tot Prinses Carnaval Ledeberg 2016 gekroond.

De 2 kandidates voor de Ledebergse prinsestitel waren:
Elsie Boop (Els Van Haelst), die voor De Buit’nlupers in de carnavalsarena trad.
Klinke (Patricia Vereecke), die vertegenwoordigt de carnavalgroep LKV De Lochtandjuuns.

De zaal was weken vooraf uitverkocht en tot in de nok gevuld met enthousiaste carnavalisten die hun kandidaat om ter luidst wilden steunen.
De strijd verliep zeer spannend. Na de kennisproef en de behendigheidsproeven was er wel al een verschil in het voordeel van Klinke. Zij verzamelde 146 punten, terwijl Elsie Boop er 114 op de teller hadden staan.

Het waren de presentatie- en showproeven die de beslissing moesten brengen. Opvallend hierbij was alweer de hoge kwaliteit en de amusementswaarde van alle 2 de showproeven. De kandidaten verrasten het publiek met hun komisch talent. De twee shows hadden telkens een verschillend en soms verrassend concept.

Van de jury kreeg Elsie Boop 677 punten. Klinke verzamelde 600 punten.
De publieksstemmen van de aanwezige carnavalisten toonden grotendeelsdezelfde trend:  110 stemmen voor Elsie Boop en 87 voor Klinke.

Dit gaf de volgende einduitslag :

Elsie boop :
901 punten
Klinke:
833 punten

Voor Elsie Boop is het de eerste prinsessentitel.
Prinses Elsie Boop zal de komende weken Ledeberg Carnaval vertegenwoordigen op tal van carnavaleske feesten en zal natuurlijk het voortouw nemen op de 31ste Ledebergse carnavalstoet op zaterdag 20 februari 2016 om 15 uur.

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden