Carnaval Ledeberg weer op eigen bodem

[ terug ]    

De Ledebergse Carnavalisten moeten voor het eerst in 8 jaar niet uitwijken naar Gentbrugge voor een deel van hun activiteiten. Nu wordt namelijk de laatste hand gelegd aan de renovatie van het dienstencentrum op het Ledebergplein. De prinsessenverkiezing van 23 januari heeft in de vertrouwde zaal plaats.

In 2007 werd voor het laatst een prinsenverkiezing gehouden in het centrum van Ledeberg. De grote zaal van het dienstencentrum werd onveilig bevonden door de brandweer en dus moesten de Carnavalisten tegen hun zin uitwijken naar Gentbrugge. Oorspronkelijk zou dat een jaar of twee duren, maar al snel bleek de renovatie veel ingrijpender te zijn dan gedacht en het duurde al snel drie jaar vooraleer de werken konden beginnen. Uiteindelijk zou het bijna acht jaar duren.

"Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het gebouw. Het is een race tegen de tijd, maar de Carnavalisten van Ledeberg zullen er zeker terecht kunnen dit jaar en ook de komende jaren", zegt schepen van Feestelijkheden Christophe Peeters (Open Vld). De Gentse gemeenteraad keurt nog deze maand de huurprijzen voor de vier zalen goed. Dat moet tussen 60 en 250 euro per zaal kosten.

"We kijken er naar uit om opnieuw op vertrouwd gebied onze verkiezingen en feesten te kunnen houden. We trokken al zeven jaar naar Gentbrugge. We zijn onlangs gaan kijken en er was nog heel wat werk. Er stond bijvoorbeeld nog geen toog, maar men verzekerde ons dat het pand tijdig zal klaar zijn", zegt Christof Cauwels, de nieuwe voorzitter van Carnaval Ledeberg. Hij verving de voorbije zomer Patrick Van Damme. 


"De zaal heeft één minpuntje", zegt Cauwels. "Vroeger konden we er 350 mensen een plek geven, nu nog maar 220. Dit jaar hebben we twee kandidaten voor de titel van carnavalsprinses en geen voor prins. Als we eens een jaar hebben met drie kandidaten zal de zaal te klein zijn."

Intussen worden de Ledebergse Carnavalisten met een nieuw probleem geconfronteerd. "Door de werken aan de Brusselsesteenweg mogen we van De Lijn geen stoet organiseren langs de Eggermontstraat en de Hoveniersstraat. Daardoor moeten we de richting van de stoet omdraaien en hem iets korter maken. De tribune komt in de Ledebergstraat", zegt Cauwels.

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden