Fietsonderdoorgang aan Sint-Lievenspoort

[ terug ]    

Fietsonderdoorgang aan Sint-Lievenspoort

Vanop Gentenaar.be: Er komt dan toch een fietsonderdoorgang onder het kruispunt van de Sint-Lievenspoort zodat fietsers uit Ledeberg niet meer over het gevaarlijke kruispunt moeten.

 

GENT – Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met een studie over het bouwen van de lang beloofde fietsonderdoorgang onder de Sint-Lievenspoort. Dat heeft schepen Filip Watteeuw donderdagavond bekendgemaakt na een vraag van gemeenteraadslid Sven Taeldeman (SP.A) in de commissie Mobiliteit. Een timing is er nog niet.

Al jaren wordt er geklaagd over de gevaarlijke oversteek voor fietsers aan het kruispunt van de Sint-Lievenspoort. Enkele jaren geleden werd het kruispunt door de Gentenaars in het Fietspadenrapport van De Gentenaar nog aangeduid als een van de gevaarlijkste punten van de stad.

 

Een oplossing is om een fietsonderdoorgang te bouwen onder het kruispunt van de Sint-Lievenspoort zodat fietsers uit Ledeberg niet meer over het gevaarlijke kruispunt moeten. De onderdoorgang wordt al jaren beloofd en er werd twee jaar geleden al budget vrijgemaakt, maar er kwam nooit schot in de zaak. Tot nu.

‘Het gaat om een gewestweg, die onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer valt’, zei schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw donderdag op de vraag van Taeldeman. ‘Zij hebben ons gemeld dat zij ondertussen met een studie gestart zijn om hier effectief een fietsonderdoorgang te realiseren. Een timing is er nog niet, maar het is logisch dat wij vanuit de stad onze medewerking zullen verlenen.’

‘Ik schat dat studie en procedures indachtig deze legislatuur nog een fietsonderdoorsteek kan gerealiseerd worden’, zegt Taeldeman. ‘Een broodnodig alternatief voor de gelijkgrondse levensgevaarlijke oversteek vandaag. En noodzakelijk om van het ringfietspad echt een ringfietspad te maken, zodat een veilige link gelegd kan worden tussen de respectievelijke stadswijken.’

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden