123-Piano: ge moogt er vanaf nu allemoal op spele

[ terug ]    

Het is gebeurd: de deksels van de acht gepimpte piano's her en der in de stad zijn opnieuw opengeklapt voor de derde editie van 123-Piano. Jammer genoeg gingen ook de hemelsluizen gelijktijdig open, en was het in het centrum van Gent het eerste half uur vooral schuilen voor de plensbuien. Een start een beetje in mineur, maar de eerste opklaringen zorgden ervoor dat zich al vlug een geïnteresseerd publiek rond het spektakel verzamelde. Onder de stadshal, waar het duo Heleen Van Haegenborgh en Christian Mendoza voor een echte quatre mains met klassieke jazz zorgde, telden we al vlug 200 toeschouwers. De partituren moesten wegens de fikse tocht met kleefband vastgelegd worden, maar dat kon de speelvreugde niet drukken. Evenmin als de accordeonist die onder diezelfde stadshal tegen beter weten in de strijd bleef aangaan met de pianovirtuozen.

 

 

 

Een fijn spektakel tijdens het openingsevenement was er ook aan boekhandel 'Paard van Troje' op de Kouter, waar Senne Guns na de eerste plensbui voorzichtig zijn piano van onder de plastiekbescherming haalde, en voor een drietal luisteraars op een kletsnatte bank zijn miniconcertje inzette. Verzoeknummers waren welkom, en uitleg vragen over iets dat u al die tijd al had willen weten van de man, was ook toegelaten. Een heerlijke versie van Billy Joel's 'The Piano Man' deed de wolken meteen verdrijven en zorgde al vlug voor een dertigkoppig publiek.

 

In eethuis Rokkebolle in de Hoveniersstraat in Ledeberg, samen met KERK in Gentbrugge een van de locaties buiten de stad, toonde het Ledebergs meisjeskoor Mais Quelle Chanson hoe het moest. Na het openingsevenement van vrijdag is elke Gentenaar (en ook niet-Gentenaar) welkom tot en met 20 september om zich ten allen tijde achter de piano te scharen en zijn virtuositeit te tonen aan wie wil luisteren. 

 

De acht piano's - ook aan het Sint-Pietersstation, in de Zebrastraat, aan pianohandel Quatre Mains aan de Kwaadham, en aan het Backstay Hostel in de Sint-Pietersnieuwstraat wordt naar uw talent uitgekeken -  zijn door stadsdichter David Troch, graffitikunstenaar Bue the Warrior, meubelmaker Iwe Pée, de vzw Kunst(h)art, Bert De Geyter, Colin Temple en Jeroen Dreezen, kunstenares Julia Sazhina, illustratrice Sarah Yu Zeebroek en kunstenaar Gert Dooreman gepimpt, wat ervoor zorgt dat een en ander nog beter tot zijn recht komt op de juiste locatie. De peetvader van 123-Piano, onze 'De Gentenaar'-columnist Sioen was er vrijdagavond niet bij, want die concerteert zaterdag in tweede thuis Seoel. 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden